Zandspruit Bush and Aero Estate is een natuurgebied van 1000 hectare in Hoedspruit, Zuid-Afrika. Het bestaat voor 650 hectare uit pure wildernis en is de ideale habitat voor onder andere de zebra, giraf, impala, gnoe, steenbok, mangoesten, eekhoorns, apen … Maar Zandspruit is ook één van de weinige plaatsen waar de nyala leeft, en niet zelden kan je ze gewoon grazend in de buurt van je ontbijttafel vinden.

Ook heel wat vogels kozen Zandspruit als leefomgeving: de visarend, Senegalese ijsvogel, parelhoen, glansspreeuw, Nijlgans, bijeneter, honingzuiger … Wanneer je op wandel bent in het gebied, voorzie je best een verrekijker om de vogelpracht van dichtbij te aanschouwen. Voor wandelaars – of joggers – is er bovendien de Nyala trail aangelegd: een 8 kilometer lang bewegwijzerd pad.

Fietsen is evenzeer mogelijk in het gebied, net als een game drive: rustig rondrijden in een safari-jeep op zoek naar wilde dieren. Bij alle activiteiten is het meenemen van een picknick een absolute aanrader: niets gezelliger dan je deken uitspreiden tussen voorbijlopende dieren (als je geluk hebt natuurlijk).

Liever ’s nachts op stap? Ook nachttochten zijn hier mogelijk, met kans op het spotten van roofdieren zoals de civet of caracal, of stekelvarkens.

In Zandspruit zijn ook drie dammen aangelegd, waar regelmatig dieren komen drinken en je hen met wat geluk rustig kan bekijken. Zo is er Hide Dam, waar een ‘hide away’ voorzien is: een hut met een kijkluik waarin je je kan wegstoppen. Maar je hebt ook Madada Dam en Nthunduluka Dam.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search