Wild Life

Kruger National Park

Voor safari kom je naar Afrika, en voor een bezoek aan het bekendste natuurreservaat kom je naar Lowveld Escape. Op amper 45 minuten rijden vind je het Krugerpark, een must-see tijdens je bezoek.

Endangered Species Centre

Het ‘Hoedspruit Endangered Species Centre’ focust op het behoud van zeldzame, kwetsbare of bedreigde diersoorten. Het behoud van de jachtluipaard is één van hun hoofddoelen. Het centrum biedt rondleidingen, maar ook de game drives of avondsafari’s.

Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre

Moholoholo is een opvangcentrum voor gewonde en verlaten dieren. Ze worden hier opnieuw hun oude zelf en kunnen ook deel gaan uitmaken van kweekprogramma’s. Het centrum voorziet een leuke rondleiding.

Jessica the Hippo

Jessica moet het bekendste nijlpaard ter wereld zijn. Ze speelde al mee in heel wat films en documentaires, en woont in Hoedspruit. Nadat ze uitgeput gevonden werd aan de rand van het Krugerpark, nam de familie Joubert, met parkwachter Toni, haar onder zijn hoede. Hoewel ze vrij is om te gaan waar ze wil, blijft ze in Hoedspruit en kan je ze een bezoekje brengen, compleet met voeren en aanraken!

Kinyonga Reptile Centre

Krokodillen, slangen, hagedissen …: in het Kinyonga Reptile Centre zie je ze in hun eigen leefomgeving. Het centrum focust op deze natuurlijke leefomgeving, maar biedt je ook de kans om met slangen op de foto te gaan. Voor liefhebbers van reptielen een absolute aanrader.

Andere Activiteiten

Actie & Avontuur

De spectaculaire Drakensbergen bekijken met de auto, of zelfs vanuit de lucht, of gaan raften in Tzaneen in de Wolkbergen: vanuit je vakantiehuis kan het via verschillende daguitstappen die starten op minder dan een uur rijden.

Cultuur

Afrika ademt eeuwenoude tradities en cultuur. Ga op zoek naar de wortels van het Afrikaanse volk door een oude stam te bezoeken, of eet pannenkoeken bij een reuzebaobab, gemaakt van eeuwenoude Afrikaanse wortels.

Ontspanning

Bereik het summum van rust door vanuit een ballon op de vlaktes neer te kijken, of een dagje in een Afrikaanse wellness te spenderen. Afsluiten kan je in één van de (al dan niet typisch Afrikaanse) restaurants.

Sport

Inspireert een lopende giraf of rennend luipaard je tot actie, denk dan niet dat dit in Afrika niet kan. Je kan joggen, paardrijden, maar ook fietsen en golfen tussen de indrukwekkende fauna en flora.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search