Veel Gesteld Vragen

Hoeveel kost een vlucht naar Zuid-Afrika?

Dit hangt af van het seizoen waarin je vliegt.

Tijdens de kerstvakantie zijn de vluchten het duurst. Dan kan de prijs voor een vlucht naar Johannesburg oplopen tot 800€ en meer. In onze zomervakantie schommelen de prijzen tussen de 600€ en 750€. Indien u een dag vroeger kan vertrekken of later kan terugkeren, resulteert dit onmiddellijk in een veel lagere prijs.

Buiten de vakantieperiodes ligt de prijs veel lager. Indien u goed uitkijkt, kan u vliegen voor nog geen 400€. Normaal ligt de prijs rond 500€.

Ook moet u eens kijken naar andere luchthavens dan Zaventem. Amsterdam-Schiphol, Parijs – Charles De Gaule of Frankfurt kan goedkoper zijn.

Nachtvluchten zijn het aangenaamst: u stijgt ’s avonds op en u bent de volgende ochtend in Johannesburg.

Ook voor een jetlag hoeft u zich geen zorgen te maken. Zuid-Afrika zit het hele jaar door in ons zomeruur.

Wanneer is de beste periode om naar Hoedspruit te reizen?

Het weer is het hele jaar door geweldig in Hoedspruit. Het heeft een gematigd savanneklimaat.

Tijdens de winter in Zuid-Afrika (onze zomer) klimmen de temperaturen overdag naar zo’n 23-30°. ’s Nachts kan het afkoelen tot 7° als minimum. Normaal gezien is het droog.

Tijdens de zomer in Zuid-Afrika (onze winter) kan de thermometer boven de 40° uitkomen. ’s Nachts krijgen we dan zo’n 20°. Door de lage luchtvochtigheid is deze warmte goed te verdragen. Tijdens deze periode kan er wel eens een warmteonweer uitbreken.

De jaarlijks gemiddelde maximumtemperatuur ligt rond 28,5°.

Hoe zit het veiligheid in Hoedspruit?

Hoedspruit is een gezellig dorp in uitbreiding. Het is er veilig. Uiteraard lopen hier zoals in België ook wel zakkenrollers rond.

Zandspruit Bush and Aero Estate is volledig omheind. Dit is vooral om de dieren binnen, of buiten, te houden. Maar dus ook inbrekers zullen hierdoor wegblijven. U komt de estate niet binnen zonder toestemming van een eigenaar. Er staat 24/24u een wacht aan de ingang.

Rond grotere steden zoals Johannesburg en Durban heerst er meer armoede, wat meer criminaliteit met zich meebrengt.

Hoe gebeurt het transport van Johannesburg naar Hoedspruit?

Gemakkelijkste optie is het vliegtuig. Er zijn slechts 2 vliegmaatschappijen die deze route uitvoeren, namelijk CemAir en South African Airways. Op 40min bent u ter plaatse. Onze host Sue komt u dan halen op de luchthaven van Hoedspruit.

Er zijn verschillende private maatschappijen die transport over de weg voorzien. Ashton Tours voorziet een dagelijkse shuttle, die op vaste tijdstippen het traject aflegt.

Laatste, maar niet oninteressante optie is een auto huren die u afhaalt op de luchthaven. Deze kan u gedurende heel uw verblijf gebruiken, of eventueel (mits een toeslag) terug afgeven in Hoedspruit. Voordeel is dat u het traject van 450km op uw eigen tempo kan afleggen. Als u gewoon doorrijdt, bent u op een dikke 4u in Hoedspruit. De eerste 2 uren zijn over de snelweg, daarna duikt u een prachtig berglandschap in om te eindigen in de “lowveld”, het lage land. Aanrader om tijdens de middag te stoppen, is Dullstroom. Hier kunt u heerlijke verse forel eten.

Een internationaal rijbewijs is verplicht.

Kunt u cash afhalen in Hoedspruit?

Ja, dit kan met uw kredietkaart. Er zijn verschillende banken in Hoedspruit.

Hoeveel kost het verder als u in Hoedspruit aangekomen bent?

Het leven in Zuid-Afrika is ongeveer 1/3 goedkoper dan in België. In de restaurants betaalt u de helft van de prijs van in België.

Verder hangt het af van welke uitstapjes u nog plant. Bezoek aan het Krugerpark kost R304, op de Panoramaroute betaalt u rond de R15 per view point. Moholoholo Animal Rehab Centre kost voor een volwassene R145.

Waar kan ik activiteiten boeken?

Onze host Sue kan voor u alle activiteiten boeken. Er ligt een informatiemap over wat er allemaal te doen is in de omgeving ter uwer beschikking in de villa.

Kan ik met een kredietkaart betalen in Hoedspruit?

Ja, u kan zo goed als overal betalen met VISA en Mastercard.

Heb ik een visum nodig om Zuid-Afrika binnen te mogen?

Nee, dit heeft u niet nodig. Enkel een internationaal paspoort is verplicht.

Ouders die met kinderen jonger dan 18 jaar naar Zuid-Afrika reizen moeten vanaf 1 juni 2015 een kopie van het geboortecertificaat van het kind in het Engels bij zich hebben. Vraag uw gemeentebestuur een meertalig uittreksel uit de geboorteakte, dat ook in het Engels is opgesteld. Voor kinderen jonger dan 12 jaar wordt de Kids-ID als vervangend document aanvaard. Dit is eveneens te verkrijgen bij uw gemeentebestuur. Sommige luchtvaartmaatschappijen aanvaarden de Kids-ID echter niet als vervangend document. Het is dan ook aangeraden voorafgaand contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij om u er van te vergewissen dat u alle noodzakelijke documenten bezit. Indien niet beide ouders meereizen, is ook een schriftelijke toestemming van de niet aanwezige ouder nodig, eveneens in het Engels en bij uw gemeentebestuur te verkrijgen. De handtekening kan u laten legaliseren bij uw gemeente.

Is er malaria in Hoedspruit?

Hoedspruit ligt in een regio waar er laag risico is op malaria. Malariawerende middelen, zoals sprays, worden aangeraden tijdens vochtigere periodes, van oktober tot april. In het Krugerpark is er een hoger risico op malaria. Tijdens de vochtigere periodes is het aanbevolen malariamedicatie in te nemen. De muggen zijn actief van ’s avonds tot in de vroege morgen.

De villa’s worden jaarlijks behandeld tegen de malariamug. Ook de ventilatoren houden muggen tegen.

Welke inentingen heb ik nodig?

Er zijn geen verplichte inentingen nodig voor uw reis naar Zuid-Afrika. Indien u vanuit een land reist waar er nog gele koorts heerst, heeft u hiervoor wel een vaccinatie nodig.

Welke taal wordt er gesproken in Zuid-Afrika?

De meeste inwoners spreken Engels. U zal ook Afrikaans horen, en kunnen verstaan.

Wat met fooien?

Het is gebruikelijk een fooi van 10% te geven in bars en restaurants, doch dit is niet verplicht. U hoeft ook niet zelf te tanken in benzinestations en uw voorruit wordt meestal spontaan schoon gemaakt. Hiervoor kan u een fooi geven van ongeveer 5 Rand.

Waarom hier boeken?

Waarom een vakantie in Lowveld Escape een gedroomde keuze is? Allereerst kom je terecht in een veilig gebied met een enorm aantrekkelijk klimaat. Zon blijft een succesvol ingrediënt voor zowat elke vakantie. Maar dat is natuurlijk niet de hoofdreden voor een bezoek aan Zuid-Afrika.

Kom naar hier voor de rust waar we soms allemaal zo naar verlangen, en vind die in een enorm mooi gebied en een huis dat alle luxe biedt die je nodig hebt. Dieren komen graag eens een kijkje nemen als jij aan je ontbijttafel zit of op het terras aan het water, waardoor je zelfs niet van huis weg moet om Zuid-Afrika te ervaren.

Maar wil je actief op zoek naar nog meer indrukwekkende fauna en flora, zijn er in het gebied en de ruime omgeving talrijke safari’s. Momenten waarop je de pracht van dit continent ten volle beleeft.

Je vult je vakantie in zoals je dat zelf wilt, maar komt sowieso als een ander mens terug.

Because in wilderness, you sense the miracle of life.

+ rust en luxe onder 1 dak

+ aantrekkelijk klimaat

+ veilig

+ gemakkelijk te bereiken

+ winkels, restaurants, medische diensten in de directe nabijheid

+ vele ontspanningsmogelijkheden

Hoe best transporteren?

Veruit de makkelijkste manier om je te verplaatsen in de omgeving is met de auto. Huur dus best een auto tijdens je bezoek als je graag wat gaat bekijken – het wegennetwerk is er zoals gezegd goed. Alles is ook goed aangeduid, maar een gps huren is niet overbodig wil je het overzicht bewaren.

In Hoedspruit en Johannesburg vind je zowel ‘Budget’- als ‘Avis’-autoverhuur.
Met de auto is het 4 à 5 uur van Johannesburg naar Hoedspruit. Een rit die de eerste 2 uur nogal saai kan lijken, maar daarna een rit door de bergen wordt in een zeer afwisselend landschap om over te gaan in de lowveld. Op deze manier raak je stilaan helemaal in de juiste reisstemming!

Hoe goed is de bereikbaarheid

Zoals gezegd is het met de auto 4 à 5 uur van Johannesburg naar Hoedspruit. Rijd je liever niet zelf, kan de shuttledienst van ‘Ashton Tours” je van Johannesburg naar Hoedspruit brengen. Zoals gezegd is Johannesburg de dichtstbijzijnde grote luchthaven voor vliegtuigen vanuit Europa, maar je kan vanuit Johannesburg ook verder vliegen naar Hoedspruit Airport, waarbij je op 1 uur tijd op 10 minuten van Hoedspruit zelf gebracht wordt. Hier kan je opgehaald worden door Sue, onze host.

Maximum aantal bewoners?

In de vakantiewoning mogen niet meer dan 6 personen logeren, tenzij het vooraf anders afgesproken is met de verhuurder. Indien u zonder waarschuwing met meer personen aankomt, kan degene die de ontvangst regelt de toegang tot de woning voor deze extra personen weigeren.

Aankomst en vertrek

Aankomst: Tussen 10u en 19u. Voor uw afreis neemt u contact op met onze contactpersoon om uw tijdstip van aankomst te melden. 

Ontvangstlocatie is de hoofdpoort van Zandspruit Estate, gelegen aan de R527 richting Hoedspruit, of Hoedspruit Airport.

Indien deze procedure niet wordt gevolgd, is de verhuurder niet verantwoordelijk wanneer de huurder bij aankomst het huis niet kan betrekken.

Op de dag van vertrek moet u de woning uiterlijk om 10u verlaten.

Is er linnengoed aanwezig?

Linnengoed en handdoeken zijn aanwezig in Lowveld Escape.

Hoe zit het met elektriciteit?

De elektriciteitstoelevering is 220 Volt. De stopcontacten zijn standaard voor Zuid-Afrika. Adaptors zijn ter plaatse voorhanden.

Ga bewust om met elektriciteit. Zet de airco’s en ventilatoren uit op het moment dat u de villa verlaat.

Is er voldoende water?

Water is schaars in Zuid-Afrika, ga hier dan ook bewust mee om en houd hier rekening mee.

Is roken toegelaten?

Roken is verboden in het hele huis.

Barbecue/braai

Geniet van de braai, maar zorg er wel voor dat alles veilig is: denk aan brandgevaar! Zet altijd een volle emmer zand naast de braai.

Wees bovendien altijd voorzichtig met vuur, zeker in tijden van droogte.

Waar vind ik meer info over Zuid-Afrika?

Wilt u nog verder Zuid-Afrika verkennen? Vraag advies aan onze collega’s via www.zuid-afrikareizen.be

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search