Actie & Avontuur

Panorama Route

De Panoramaroute, de mooiste autoroute van Zuid-Afrika die begint in Graskop, is zo’n 300km lang en brengt je langs spectaculaire vergezichten en bijzondere natuurverschijnselen.

Mariepskop

Krijg je niet genoeg van prachtige vergezichten, vergeet dan zeker Mariepskop niet. Deze top (1945m) bevindt zich aan de oostelijke kant van de Drakensbergen: op een heldere dag zie je vanaf hier de Indische Oceaan en Maputo (Mozambique).
Het zicht is echt fenomenaal, maar wil je er geraken heb je een goede wagen nodig of een mountain bike. Weliswaar in combinatie met een goede conditie…

Raften

Actie, avontuur én natuur: je kan het ook gewoon allemaal combineren. Ga raften en geniet tussen de adrenalinestoten door van uitzichten zoals de ‘Three Rondavels’ of van de dieren in de omgeving. Zo zijn er heel wat speciale vogels te spotten.

Flight Safari

Indrukwekkende landschappen komen vaak nog beter tot hun recht als je ze van bovenuit bekijkt en je ze een bepaalde sfeer ziet uitademen. De Helicopter Flights in Hoedspruit organiseert daarom scenic flights over de omgeving en vliegt onder andere over Blyde Canyon. In kleine vliegtuigjes word je één met de schoonheid van de omgeving. Om niet te vergeten.

Blyde Riven Canyon

Blyde River Canyon is een kloof van 26km lang en 800m hoog, gevormd door de Blyde River. De rode zandsteen die de canyon kleurt zorgt voor magische effecten en in combinatie met de Drakensbergen, waar de kloof onderdeel van is, krijg je indrukwekkende vergezichten. Die kan je bovendien ook bewonderen vanop de Panoramaroute, die hierdoor loopt.

Op de Blyde River worden ook boottochten georganiseerd, waarbij gidsen uitleg geven over de fauna en flora die je met je eigen ogen kan bewonderen. Overweldigend!

De Magoebaskloof

Zin in stevige actie tijdens je Zuid-Afrikaanse vakantie? Op een kleine twee uur van Hoedspruit vind je de Magoebaskloof. Het gelijknamige Magoebaskloof Adventures organiseert onder andere canopy tours, waarbij je tussen platformen en indrukwekkende natuur zweeft. Maar ook voor tubing, abseiling, motor biking, mountain biking, paintballen, vliegvissen … kan je hier terecht.

Andere Activiteiten

Ontspanning

Bereik het summum van rust door vanuit een ballon op de vlaktes neer te kijken, of een dagje in een Afrikaanse wellness te spenderen. Afsluiten kan je in één van de (al dan niet typisch Afrikaanse) restaurants.

Cultuur

Afrika ademt eeuwenoude tradities en cultuur. Ga op zoek naar de wortels van het Afrikaanse volk door een oude stam te bezoeken, of eet pannenkoeken bij een reuzebaobab, gemaakt van eeuwenoude Afrikaanse wortels.

Wild Life

Voor velen dé reden om naar Afrika te komen: dieren in het wild ervaren die in Europa niet vrij rondlopen. Op safari gaan doe je hier! Over leven in en met het wild, kom je meer te weten in speciale centra.

Sport

Inspireert een lopende giraf of rennend luipaard je tot actie, denk dan niet dat dit in Afrika niet kan. Je kan joggen, paardrijden, maar ook fietsen en golfen tussen de indrukwekkende fauna en flora.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search