Hoedspruit is met zijn gematigd savanneklimaat 365 dagen per jaar bereisbaar. Elk seizoen heeft zijn voor- en nadelen, maar het is er altijd goed toeven. Afhankelijk van wat je verkiest, ga je voor de Afrikaanse zomer (onze winter), of de Afrikaanse winter (onze zomer).

De Afrikaanse winter is allerminst wat wij onder winter verstaan: overdag is het er rond de 28°. ’s Nachts kan het afkoelen tot een minimum van 8°, dus een dikke trui is zeker niet overbodig. Hou hier bijvoorbeeld ook rekening mee als je op safari wil gaan, want die vertrekken vaak al om 6 uur, op een moment dat dieren nog erg actief zijn.

’s Zomers, in onze winter dus, is het gemiddeld rond de 30°, maar af en toe heb je zeker uitschieters tot 40°. Een groot verschil met de winter is ook dat het veel minder afkoelt: ’s nachts daalt de temperatuur tot rond de 20 graden. Tijdens deze periode kan er soms wat neerslag vallen. Lijkt 40° toch nogal warm, weet dan dat het door de lage luchtvochtigheid in Zuid-Afrika veel aangenamer aanvoelt dan bij ons. Ook koudere temperaturen voelen niet zo kil aan.

Wat de natuur betreft kun je het vergelijken met België: in de zomer is het er groener en geniet je van bloeiende bloemen en planten, en in de winter is het er eerder dor. Voordeel hieraan is dan weer dat het perfect is voor game drives.

Ga je naar het Krugerpark, weet dan dat het in dit immense park droger is in het noorden, en ‘natter’ – dat blijft hier relatief – in het zuiden.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search