De Panoramaroute

De Panoramaroute, de mooiste autoroute van Zuid-Afrika die begint in Graskop, is zo’n 300km lang en brengt je langs spectaculaire vergezichten en bijzondere natuurverschijnselen.

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn de ‘Three Rondavels’, rotsformaties die door erosie de vorm van een traditioneel Afrikaans huisje hebben aangenomen – vandaar hun naam. Daarnaast heb je op de route ook ‘God’s window’, een naam die voor zich spreekt. Je bevindt je op het uiterste puntje van de Highveld en hebt van hier een adembenemend uitzicht over de Lowveld, in de richting van Mozambique. Achter de horizon ligt bovendien de Indische Oceaan.

Ook ‘Bourke’s Luck Potholes’ mag je niet overslaan: het zijn ronde gaten uitgesleten door het kolkende water van de Blyde en de Treur die er samenkomen. De Potholes werden genoemd naar Tom Bourke, die er ooit wat goud vond.

Zeker ook de moeite waard om even voor om te rijden (of voor een uitstap op zich) is Pilgrim’s Rest: een oud mijnwerkersdorpje dat ondertussen erkend is als Nationaal Monument.

Andere Activiteiten

Wild Life

Voor velen dé reden om naar Afrika te komen: dieren in het wild ervaren die in Europa niet vrij rondlopen. Op safari gaan doe je hier! Over leven in en met het wild, kom je meer te weten in speciale centra.

Cultuur

Afrika ademt eeuwenoude tradities en cultuur. Ga op zoek naar de wortels van het Afrikaanse volk door een oude stam te bezoeken, of eet pannenkoeken bij een reuzebaobab, gemaakt van eeuwenoude Afrikaanse wortels.

Ontspanning

Bereik het summum van rust door vanuit een ballon op de vlaktes neer te kijken, of een dagje in een Afrikaanse wellness te spenderen. Afsluiten kan je in één van de (al dan niet typisch Afrikaanse) restaurants.

Sport

Inspireert een lopende giraf of rennend luipaard je tot actie, denk dan niet dat dit in Afrika niet kan. Je kan joggen, paardrijden, maar ook fietsen en golfen tussen de indrukwekkende fauna en flora.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search